alleen druivenbladeren
alleen druivenbladeren
Welkom in Casa Apollonia ItaliŽ 


uw vakantiehuis in

\"\"
Castelleone di Suasa

Le Marche


Le Marche

is niet toeristisch, het is het achterland van UmbriŽ en Toscane. Het landschap lijkt zeer op het Toscaanse, alleen de cypressen ontbreken.

wie was
Sint Apollonia ?

Je kunt er de zon aanbidden aan de lange zandstranden van de Adriatische kust. De badplaatsen Marotta en Senigallia liggen op 27 km rijden van het huis. Je kunt wandelen in de Apennijnen, waar het 's zomers zwoel zomerweer is en 's winters de gure Tramontana woedt. Er is geen plek waar niet te genieten valt van kastelen, palazzi, kerken, pleinen en musea.

Het is het land van de truffels, vooral de witte, en van de Pecorino kazen. Hier komen ook de Verdicchio wijnen vandaan. De olijfolie is van zeer goede kwaliteit en wordt rijkelijk gebruikt in de keuken van Le Marche die een keur van lokale gerechten biedt met, natuurlijk vooral aan de kust, heerlijke visgerechten.

Vanuit het huis bereikt u makkelijk de steden die een bezoek waard zijn. Pesaro, de stad van Rossini, is beroemd om zijn operafestivals. In Ancona, op drie kwartier rijden, met de oude verdedigingswerken aan de haven, is een stadswandeling uitgezet die u leidt naar alle beroemde en oude bouwwerken met als letterlijk hoogtepunt de Dom, die in 1189 werd afgebouwd in een Byzantijns-Romaanse stijl. Bezoek ook Urbino, met het Palazzo Ducale van de verlicht heerser Federigo da Montefeltro die de ideale stad wilde stichten naar goddelijk model.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Piero della Francesca: tweeluik van de hertog en hertogin van Urbino  c.1467-72

 

Inmiddels is er een WORLDHERITAGE-SITE van de UNESCO van gemaakt. Daar is ook het woonhuis van Urbino's beroemdste inwoner : RafaŽl. In Fabriano, met zijn onlangs gerestaureerde centrum, is in de 14e eeuw al een beroemde papierindustrie ontstaan. Zeker ook het ministaatje San Marino met zijn hoog boven de omgeving uittorende burcht, is een bezoek waard, alsmede het prachtige historische stadje Cagli, gelegen in het voormalige hertogdom Montefeltro.

Bezoek ook de imponerende grotten van Frasassi en maak een dagtocht naar Ravenna (anderhalf uur rijden van Castelleone) en bezoek met een passepartout de kerken van de stad met hun adembenemende mozaÔken.

Ook steden als PerugiaGubbio en Assisi zijn prima te bereiken.

 

 

. Castelleone di Suasa
Rode Fiat 500

tochtjes

maken